9 månader

Hipp hurraa för Adrian idag som blir 9 månader! Det betyder också att det här var min sista vecka som mammaledig och nu börjar vårdledigheten och inkomsterna minskar ännu mera. Jippii så roligt.

Det är fortfarande en nöjd och glad kille vi har. Han äter bra och sover bra. I ett skede började han redan äta större portioner men så minskade det tillbaka. Nu äter han ibland massor och vi har prövat på några större burkar mat ifall vi skulle hitta någon sort som han gillar. Han äter nuförtiden nog allt, också alla färdiga burkar men gillar inte riktigt dem lika bra. Dessutom verkar det vara lite för mycket bitar i 8 månaders maten, han är inte van ännu särskilt inte med hela ris. För tillfället gillar han blandningarna med potatis bättre än ris och pasta. Gröt slukar han också och mjölk dricker han igen lite mera. Nu har vi börjat använda pipmuggen lite mer för han har börjat förstå sig på den.

Det var några nätter som han sov lite sämre när han började sova på mage men nu sover han bra igen också på mage. Klockan 21 är det natt och nu är det sällan som vi ens behöver upp för att ge tutten en gång innan det är morgon 8. Oftast brukar vi ligga kvar ännu efter att han har vaknat och ibland sover han en stund till ännu och de dagar har jag märkt att han orkar bättre. Han behöver ännu mycket sömn. På dagen sover han två gånger ungefär 1-1,5h.

Två tänder fick han ju också för någon vecka sedan och det gick bättre än förväntat. Nu väntar vi på flera tänder som jag inte tror att är så långt borta. Sitta är han fortfarande bra på, om han vill. Ibland kan han sitta nästan en halvtimme och ibland kan han inte alls. Han tycker inte om att vara stilla utan det ska hända hela tiden. Nu ålar han omkring som ingenting och ser han något intressant, så som Hugo eller symaskinens pedal, så far han iväg med fart. Han är också upp i krypställning hela tiden och står och gungar så kanske han kryper snart. Gåstolen är ännu också super och han riktigt springer med den. Han kan styra väldigt bra och backa och svänga så han far verkligen runt överallt. Vi har så otroligt mycket som borde lagas lite barnvänligare i vårt hus, man märker det nu när han är överallt. Han är också en riktig pynjare och kan hålla på med sina saker länge för sig själv. Han hittar något åt sig att greja med hela tiden och ligger sen och pratar för sig själv. Hoppas det fortsätter när han blir äldre.

Det har kommit in nya saker i våra rutiner nu så som tandborstning och pottan. Det har gått riktigt bra med båda två och han är duktig på att vänja sig med nya saker. Nu väntar vi bara på att våren kommer på riktigt så vi får lite värme och torrare väder. Då ska vi hänga upp gungan som vi fick av kusinerna och kanske bygga en sandlåda. Sen är det bara att njuta av de här sista månaderna hemma tillsammans.

Annonser

Publicerat av

kaaarins

Karin heter jag, 28 år och bor i Snappertuna i ett gammalt egnahemshus som är ett evigt pågående renoveringsobjekt. Jag jobbar som bokförare och bloggar om min vardag, mycket om småbarnslivet med barnen födda 07/12 och 01/16 och vår lilla ängel 12/14.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s