Adrian 3 år

Vi har ju faktiskt en 3-åring här hos oss nuförtiden. Han är väldigt viktig med att berätta att han är 3 år också. Det är en härlig ålder, han pratar, funderar och frågar så mycket. Han har en grym fantasi och det är så roligt att lyssna på hans tokiga historier som han berättar. Men trotset, det verkar nog aldrig ta slut. Vi har haft mycket fighter under sommaren och många gånger har man fått bli riktigt arg och ta i med hårdhandskarna. Det är alltid värst då vi är hemma hela familjen. Han har väldigt svårt när vi båda vuxna är här. Och envis är han något otroligt, det är inte brist på egen vilja hos honom åtminstone. Ätandet har vi kämpat mest med och jag har fått otaliga gråa hår. Han har inte ro att sitta vid matbordet överhuvudtaget. Morgongröten går bra men efter det är det ganska hopplöst. Så det har blivit en del iPad eller så har jag matat honom. Jag gillar inte det, men lite mat måste han ju ändå få i sig alla dagar. Det har börjat gå lite bättre nu igen då han är i dagis och dessutom på stora sidan så att han får ta lite exempel av de äldre barnen. Ett par dagar den senaste veckan har han faktiskt suttit jätte duktigt vid bordet och ätit själv. Dagssömnen har han också hoppat över hela sommaren. Han skulle ändå behöva den ännu för han orkar inte riktigt hela dagen utan. Har vi åkt med bilen nånstans så har han oftast somnat eller sen på soffan 16-tiden, men att få honom att sova 12 är ganska hopplöst. Nu har han faktiskt sovit nästan alla dagar i dagis och det är jag glad för, gör han inte det så somnar han på den korta vägen hem i bilen och är ett riktigt monster hela kvällen. 

På rådgivningskollen var allt också bra. Han skulle skruva upp och fast en kork, lägga pärlor på ett snöre, stå på ett ben och allt vad det nu var. Han klarade allt bra utom att rita streck på ett papper, han hade inte tid att hålla i pennan ens. Han har nog väldigt mycket myror i brallan. Han har ingen ro att rita eller pyssla hemma heller vilket jag tycker är lite synd. Men det kommer väl. Mest vill han nog vara ute och greja, och får han bara vara med och hjälpa till med det man gör så är han väldigt glad. Svårt har han ännu att lyssna och göra som man säger när han blir ivrig så det är inte alltid det lättaste att ha en liten hjälpreda. 

Blixten hör ännu till hans stora favoriter, men nu gillar han också Dusty flygplanet och nyaste nytt är dinosaurier. TV gillar han, ser på en massa olika program. Böcker har också blivit mera pop och det är roligt då han orkar lyssna på en hel saga, bl.a. Pettson och Findus gillas nu. 

Tre år är nog en fin ålder. Det blir liksom roligare hela tiden, för varje ”etapp” så tycker jag att det känns som den roligaste hittills. Det bästa med just tre år är att man faktiskt kan prata helt på riktigt med honom och just det att han har sån fantasi. Väldigt roligt. Lilla stora Adrian. 

  
  

Annonser

Publicerat av

kaaarins

Karin heter jag, 28 år och bor i Snappertuna i ett gammalt egnahemshus som är ett evigt pågående renoveringsobjekt. Jag jobbar som bokförare och bloggar om min vardag, mycket om småbarnslivet med barnen födda 07/12 och 01/16 och vår lilla ängel 12/14.

4 reaktioner till “Adrian 3 år”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s