Det är så härligt att vara gravid, NOT

Alltså vilket piss humör jag var på igår igen. Jag skulle verkligen helst isolera mig nånstans nu fram till januari. Ja åtminstone fram till jul. Jag hatar att må så här, vara så här trött och irriterad hela tiden. Allt ligger så på ytan. Vissa dagar skulle jag verkligen inte varken vilja eller orka stiga upp ur sängen överhuvudtaget, och särskilt inte se någon annan människa. Och så frågar folk hela tiden hur jag mår och om jag har kunnat börja njuta av graviditeten nu. Vadå njuta?! Visst kan det komma små stunder då jag njuter, t.ex. om jag sitter i soffan på kvällen och det är disco i magen. Då njuter jag. Men så slutar det och genast är mitt skit humör tillbaka och oron över allting. Så nej jag kan inte njuta, kommer antagligen inte att kunna det heller. ”Ja men nu har ni ju fått goda nyheter, babyn är frisk”. Joo visst, det känns bra, det är mer specialiserade läkare som faktiskt har sett att hjärtat och allt annat ser ut som det ska, men jag känner inte att jag kan lita fullt på det ändå. Alma skulle också vara frisk enligt alla undersökningar, tror ni att man kan glömma det så där bara och nu våga lita på att det är annorlunda? Jag var lugn och glad ett par veckor efter senaste ultrat, men sen svängde det igen. Nu nojar jag mig redan över nästa veckas ultra. Tänk om de ändå hittar något som är fel då? Det är säkert det här som gör mig så fruktansvärt trött, att hela tiden oroa mig och fundera så jäkla mycket. Samtidigt är den här graviditeten också den som är fysiskt tyngst av alla tre för mig, och det drar ner mig väldigt mycket. Att inte kunna göra saker är sjukt frustrerande, fast jag vet att det bara är för en kort tid men ändå. Jag trodde också att rörelserna skulle lugna mig, och till först gjorde de det, men nu är det igen tvärtom. T.ex. så är h*n vanligtvis igång direkt på morgonen innan jag ens har stigit upp ur sängen, men så kan det vara morgnar då det inte är så. Gissa om paniken stiger direkt då att något är fel.
Hösten känns så evighets lång. Inte en enda extra ledig dag heller, det är det som suger med hösten. Jag borde verkligen ha förstått att planera in något roligt nu till oktober och inte först till slutet av november. Just nu hade det behövts.
Jag är otroligt glad över att jag blev gravid snabbt igen, det är ju verkligen ingen självklarhet. Men jag hade gärna sluppit det här. Jag skulle inte vara gravid nu, jag skulle vara hemma med min dotter. Nu måste jag IGEN gå igenom det här, sätta min kropp igenom det här. Jag hade gärna gett över det åt någon annan den här gången, tänk om Ben ändå hade kunnat ta den här graviditeten. Jag vill inte vara gravid, jag vill ha barn, och då är en graviditet ett onödigt ont som jag tyvärr måste gå igenom. Så känns det just nu. 15 långa veckor kvar att vara obekväm, ha ont och vara trött. Vem fan kan njuta och stråla då? Bullshit. Som tur så vet jag ju att det kommer att vara värt all skit så många gånger om sen då vi äntligen har vårt barn här hos oss, och jag kommer antagligen snabbt att glömma hur eländig jag har känt mig. Men fram tills dess orkar jag verkligen inte gå omkring och låtsas att allt är så härligt och rosa moln, för det är nog allt annat än det.

Publicerat av

kaaarins

Karin heter jag, 28 år och bor i Snappertuna i ett gammalt egnahemshus som är ett evigt pågående renoveringsobjekt. Jag jobbar som bokförare och bloggar om min vardag, mycket om småbarnslivet med barnen födda 07/12 och 01/16 och vår lilla ängel 12/14.

16 reaktioner till “Det är så härligt att vara gravid, NOT”

 1. Kram!! Så dumt att fråga om du kan njuta nu… Bara för att du nu väntar ett till barn så betyder det inte att Alma inte fanns och är viktig! Som om saknaden skulle försvinna ”bara” för att du väntar ett nytt barn? Nej jag förstår dina känslor o ändå har jag inte behövt gå igenom det du har gjort. Folk är korkade. Enorma kramar, man får vara sur. 😉 ❤

  1. Jaa, och kommentarer som ”det här är ju en ny graviditet och ett nytt barn”. Jo tack jag vet, en mycket jävligare graviditet 😁 Tack snälla du, sur får man vara men jag har nog varit lite för sur på sista tiden. Måste försöka pigga upp mig själv med nånting 😊 Kram

 2. Oh. Jag känner SÅ igen mig! Och jag tycker verkligen du kunnat få slippa må så här!

  Början av året var så piss. Jag var ju bara trött och grinig och orolig. Jag VILLE ha Alvin hos mig. Men efter bara fem minuter tillsammans ville jag typ låsa in mig igen. Väl ensam och instängd kom sll ångest och då ville jag krypa ur skinnet igen. Alla sa ”om några månader har du glömt allt det jobbiga”, men på riktigt, där och då ville jag smocka till varenda en som sa det! Vad fan hjälper det när varje sekund känns som 20minuter och varje dygn som en vecka?!

  Kämpa på! Låt dig känna allt du känner. Och NJUT de stunder du orkar!! Styrkekramar!!!

  1. Oj vet du vad det tröstar att höra det där! Det är just så där jag känner! En del dagar värre än andra. Jag inbillar mig att det blir ens lite bättre sen när jag blir mammaledig och faktiskt får någon stund helt för mig själv ibland. Jag ska försöka att njuta mera av de där små stunderna, som nu när jag får sitta bredvid Adde i soffan och mysa och lillfisen bökar på i magen ☺️

 3. Styrka till dig du fina kvinna!
  Jag tror dock att folk inte vet riktigt hur man skall gå till mötes med (dig). Jag tror att det är svårt att säga rätt saker just nu, allt blir fel hur man än vill mena väl. Det är svårt för alla inblandade att ge det rätta stödet och orden!
  Jag hade dock (bara) ett missfall i v.12 och det hjälpte ingetvad folk sade. Allt var fel och jag blev bara irriterad. Ville liksom inte egentligen att någon skulle säga någonting fadt jag egentligen ville och behövde stöd. Väldigt frustrerande.
  Och att känna oro, det kände jag starkt även jag med Winston trots (bara) ett missfall. Så jag kan tänka mig att det du/ni nu går igenom ämr rena rama helvetetets mardrömmen någonsin. Att akdrig våga tro på att det skall gå vägen känslan ligger i bakhuvudet konstant.
  Stor kram till dig ! ❤️

  1. Nej du har nog rätt, det har ju varit så hela tiden att folk säger saker och menar väl fast det för mig hörs helt idiotiskt och jag ibland önskar att folk skulle hålla käft. Jag förstår ju nog att det är svårt att veta vad man ska säga och hur man ska vara med mig, det märks. De flesta säger ingenting, antagligen därför. Nej lätt är det inte. De flesta verkar ändå tycka att man bara ska vara glad och gå vidare, men det går inte så där bara. Nå bara vi har det lilla pyret hos oss så kanske man äntligen kan känna den där glädjen och tacksamheten 😊 Och du, jag är väldigt ledsen att du också behövt gå igenom ett missfall. Det är inte så bara det heller! ❤️

 4. Jag har också många gånger fått höra att ”nu ser du väl till att njuta lite” och fast jag vet att det är välmenande så har det helt motsatt effekt. Åtminstone jag kan int njuta på beställning och precis vad är det jag ska njuta av? när man har ont nånstans 80% av tiden och oro nästan lika mycket. Känns overkligt att du får höra såna kommentarer… Fast de så klart inte är fel att njuta också, klart det är skönare så men det är ju inte precis någo man bara kan bestämma sig för. Om det var så lätt så hade man ju så klart valt att bara mysa och njuta! Nåja, jag är inne i en lite sur period just nu. Fast det hjälpte med lite stödstrumpor och så överraskade jag mig själv med att beställa lite amningskläder, inte precis att njuta (förutom strumporna, de va njutning!) men på väg åt rätt håll antar jag.

  1. Vi är två i en sur period då. Riktigt asigt humör hela tiden, jag hoppas det släpper snart. Jag sku så gärna njuta om jag bara kunde stänga av all oro istället men så enkelt är det ju inte. Jag vet inte riktigt vad folk tror ibland.
   Jag måste också hitta på något för att pigga upp mig själv och bli lite gladare. Strumporna är faktiskt så bra! 😊

 5. Som vi konstaterade tidigare, man FÅR vara sur å man FÅR tänka fula tankar!!
  Folk menar väl, men ibland blir de bara så fel ändå.

  1. Folk gör ju det. Jag är nog ganska van med att inte försöka tänka så mycket på vad folk säger, ofta blir det fel i mina öron fast de menar väl. Men jo, måste nog ändå försöka vara lite mindre sur 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s