Om vikt

Det finns antagligen de som kommer att vilja halshugga mig efter det här för man får väl inte klaga i min situation men det må då vara. Jag tänkte nämligen skriva om min vikt. Jag har ju aldrig haft problem med övervikt, snarare tvärtom. Den här graviditeten gick jag väl upp ungefär 10kg igen och det mesta brukar lämna kvar på BB. Efter Alma hade jag två sega kilon som hängde kvar men då orkade jag inte bry mig, jag visste att jag ändå snart skulle vara gravid igen och det enda som det störde var väl att jag inte fick alla byxor på mig. Men nu har de två kilona nog försvunnit för länge sen, och lite till. Jag minns inte när jag skulle ha vägt så här lite senast och är faktiskt lite orolig just nu att jag ska tappa ännu mera vikt. Jag antar att det är amningen tillsammans med den mjölkfria kosten som gör det. Jag äter som en häst, hela tiden, men det hjälper inte. Jag måste väl plocka in ännu flera mellanmål, och gärna nånting som hjälper till att fläska till mig lite. Tips? Jag rör på mig minimalt just nu men skulle gärna komma igång med det ordentligt också snart men det skulle inte heller få ta av min vikt, snarare tvärtom. Det som är bra är väl att jag får en massa gamla byxor på mig igen. Men ganska många börjar också redan vara lösa. Man behöver inte väga för mycket för att ha problem med vikten, det kan vara andra vägen också. 

Annonser

Publicerat av

kaaarins

Karin heter jag, 28 år och bor i Snappertuna i ett gammalt egnahemshus som är ett evigt pågående renoveringsobjekt. Jag jobbar som bokförare och bloggar om min vardag, mycket om småbarnslivet med barnen födda 07/12 och 01/16 och vår lilla ängel 12/14.

14 reaktioner till “Om vikt”

 1. Jag har nog helt motsatta problemet,men jag kan nog förstå ändå att det inte är roligt heller att vara på andra sidan. Oftast sägs det ändå att riktigt smala personer som upplever att de äter mycket kanske ändå inte äter så mycket som de tror. Du kan ju testa för skojs skull tex appen my fitness pal, den är gratis åtm för Android. Du kan ställa in att du vill hålla vikten eller gå upp i vikt och så räknar den ut hur mycket du borde få i dig, sen kan du föra bok i några dagar. Det går jätte smidigt för du kan scanna produkterna med telefonen. Om int annat så får du sen svart på vitt att du äter som en häst 😉

  1. Haha jaa kanske jag borde testa 😄 Jag tycker ju att jag äter hela tiden och grymma portioner med mat, men det verkar ändå inte räcka till.

 2. Vi tjockisar har inte ensamrätt på att klaga om vikten! När jag gick ner minskade jag en hel del på mjölkprodukter för att dom är ganska fett- och kaloririka så det påverkar garanterat. Hittar du andra bra fetter istället, för annars så blir det troligen mindre kalorier fastän du äter som en häst? My fitnesspal e faktiskt riktigt bra för att kolla det. Att röra på sig är nog bra ändå, men kanske satsa mer på kortare styrkepass än långa joggingrundor 🙂

  1. Precis, jag borde kompensera mjölkprodukterna med nånting annat. Men jag har ju ingen aning om sånt 😄 Måste nog kolla fitnesspal då om ni en gång säger så 😉 Och få lite muskler skulle ju inte vara helt fel. Det är liksom bara enklare att fara på en länk än att styrketräna.

 3. Visst får man klaga både om man har för myky eller för lite vikt! Men amningen tar nog sitt gick upp 15kg o allt e borta +2kg till! O sen mjölkfria gör de väl ännu att de far far extra effektivt..

  1. Jo amningen är nog verkligen en bra bantningskur! Får se om det kommer tillbaka sen när man slutar. Jag sa åt Ben som skulle vilja gå ner lite att han får också lämna bort all mjölk 😄

   1. Ja fundera o om ja bord sluta bara för att han har så myky luft i magen, de ha hålli på så längre tid nu :S

   2. Nå vitsi 😕 Jäkla magproblem, det är så störande när man inte vet vad det beror på. Du kan ju alltid prova, det kan bara ta så länge innan du märker skillnad. När tänkte du börja med smakportioner?

 4. Vet du vad, det är helt okej! Man får klaga. Lika stort problem e de för vissa att gå upp som för andra att gå ner. Kram! Vi kan börja gå på promenad, du äter pizza medan vi går o jag dricker vatten 😂😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s