Vardagssaker

Det här med att hinna blogga just nu är svårt. Jag vill inte sitta med näsan i en skärm när jag är med barnen, jag vet att jag kollar telefonen alldeles för ofta annars redan, och kvällarna går till annat. Men nu sitter jag här med en sovande Alissa på mig och Adde leker/surar i sitt rum så jag ska passa på att skriva ett inlägg. Jag hade något bra på g här en kväll när jag låg i sängen, men det har jag nu glömt redan. Det borde finnas en maskin som läser ens tankar och skriver ner dem så kunde jag diktera blogginlägg där på kvällarna när jag ska sova. Det får bli vanligt vardagssvammel nu istället så återkommer jag sen om jag kommer ihåg vad jag tänkte. 

Dagarna rusar iväg som vanligt och jag kan inte fatta att vi snart är halvvägs i juli redan. Snart är ju sommarlovet slut och inget har vi gjort igen tycker jag. På helgen var det traktorer och maskiner som gällde på hemmaplan i Snappertuna så vi har spenderat många timmar där både lördag och söndag. Adde var salig som ni kan tänka er och jag och Alissa hängde mest bara med. Jag undrar nu vad jag ska hitta på att släpa pojkarna med på som kompensation för att jag ska vara med på sånt här. Idag är vi bara hemma och hänger. Ingen ville hitta på något när jag frågade så det var lite tråkigt. Jag skulle vilja haft lite program nu måndag och tisdag för sen är det ju dags för 4-års kalas på torsdag så före det måste jag hinna städa lite och baka en kaka. Och med tanke på att man aldrig vet om man har en bra dag med nöjda barn eller inte så kan det ta lite tid att få det gjort. 

Vad har annat hänt då. Vi har träffat vänner och grejat på här hemma. Det tar ju liksom aldrig slut med sysslor här. Gräs som ska klippas, kläder som ska tvättas och mat som ska lagas. Jag känner att vi skulle behöva komma bort lite från vardagsrutinerna en stund. Tur så har Ben en vecka pappaledigt att ta ut ännu då han blev utan semester igen den här sommaren så vi måste planera in någon liten resa tills dess. 

På fredagen gjorde jag storkok på babymat åt Alissa, jag gjorde moussaka som Adde älskade när han var liten. Det doftade ljuvligt när jag kokade och jag var så nöjd när jag hade allt på burkar. Följande dag fick hon smaka och hon bara spottade och fräste och kväljde. Jaha tänkte jag. Jag tror att det var för att det är vitlök i det, jag hade aldrig i det åt Adde och fast jag nu lade mindre än i receptet så blev det ganska stark vitlökssmak. Så jag får äta upp det själv, det blir lite som en puresoppa och så ska jag prova på nytt utan vitlök. 

Nu får det väl vara färdigt svamlat för idag. Jag måste väcka Alissa som ännu snarkar här på mig. Men imorgon, om någon vill träffas så är vi med. På fredag kan man också komma hit och få lite kakrester om det nu råkar bli något över. 

Annonser

Publicerat av

kaaarins

Karin heter jag, 28 år och bor i Snappertuna i ett gammalt egnahemshus som är ett evigt pågående renoveringsobjekt. Jag jobbar som bokförare och bloggar om min vardag, mycket om småbarnslivet med barnen födda 07/12 och 01/16 och vår lilla ängel 12/14.

2 reaktioner till “Vardagssaker”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s