Alissa 7 månader

På fredagen redan blev Alissa 7 månader. Say whaaat?! Vart for en månad igen?! Nu har det faktiskt inte ändrat mycket alls sen 6 månader. Hon äter lika, kanske lite större portioner men det är ännu morgon- och kvällsgröt samt grönsaker+kött till lunch och middag som gäller och så amning på det. Det mesta lagar jag själv, men är vi borta så får hon oftast en köpeburk då det är lite lättare och hon gladeligen äter allt. Äppelmos har jag kokat redan två gånger nu när vi har så mycket äppel och hon älskar det med gröten. Vi håller också på att fasa ut babygröten och övergå till vanlig gröt. Jag har inget minne överhuvudtaget av hur vi gjorde med Adde, otroligt hur man glömmer. 


Hon är väldigt rörlig men framåt kommer hon inte ännu, det far bakåt eller runt åt sidorna. Sen rullar hon också väldigt mycket. Hon kan rulla från ena änden av rummet till andra. Det är lite svårt att styra på det viset bara. Sitter gör hon mycket bättre nu. Hon sitter väldigt fint i matstolen och idag prövade hon en kundvagn första gången också. En liten stund kan hon också sitta på golvet utan stöd. 


Hon har börjat prata väldigt mycket. Hon har en massa olika läten och det roligaste är nog hennes morras. Mamama, dadada, nanana och något som liknar ajajaj kommer ofta. Ibland låter det precis som om hon säger Adde. Det blir väl hennes första ord för han är fortsatt hennes absoluta favorit och hon skiner upp när han kommer hem och älskar när han busar med henne. 


Sover gör hon fortfarande 2-3ggr på dagen men oftare nog bara 2. Det beror så mycket på när hon har vaknat på morgonen och hur långa dagssömnerna blir. Natt tar hon kl.20 och sover nu åtminstone till 5 innan hon ska äta, ibland 6 eller 7 också. Nu har det varit lite svårare att få sömn på kvällen och lite fler gånger att ge tutten på natten då tänderna bråkar. En tand har hon och följande är där vilken dag som helst. 

Det är vår Alissa det. En liten brud med stor aptit och ett härligt humör. Världens bästa lillasyster. 

Annonser

Publicerat av

kaaarins

Karin heter jag, 28 år och bor i Snappertuna i ett gammalt egnahemshus som är ett evigt pågående renoveringsobjekt. Jag jobbar som bokförare och bloggar om min vardag, mycket om småbarnslivet med barnen födda 07/12 och 01/16 och vår lilla ängel 12/14.

5 reaktioner till “Alissa 7 månader”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s