Den härliga kundbetjäningen

Ibland på jobbet undrar jag nog hur länge jag skulle orka jobba inom butiksbranschen eller någon annan liknande kundbetjäning innan jag skulle bli knäpp. Kunder alltså, de där förskräckliga typerna som alltid har rätt. Tänk att år ut och år in få höra det där gnället och alltid bara sitta där och le och beklaga osv. när man egentligen skulle vilja ge dem en fet käftsmäll. Det känns som om jag i något skede skulle få fnatt och bli galen på någon kund. Kanske det skulle kännas annat om det var något som jag brinner för, en egen butik eller något. Folk kan nog vara så förjävliga att det är inte klokt. Nu har jag suttit en hel del i kassan och jag kan inte för fem penni förstå varför folk ska ha så svårt att uppföra sig när man kommer för att betala sina uppköp. Se en i ögonen, säg hej, svara när man frågar om det är bra så, säg tack osv. Något som stör mig är de som inte säger ett ord, eller mumlar något som de knappast ens själva hör. Där försöker man vara vänlig och prata och ens locka fram vilket språk de talar men nej. Sen när jag ger växeln tillbaka åt dem brukar jag oftast säga bara på svenska om de inte säger något för vem orkar rabbla upp allting på två språk hur länge som helst. Men då sidu då kan de nog få upp käften och sura om man pratar ”fel” språk. Goda nerver ska man nog åtminstone ha. Tur att det finns så mycket glada och trevliga kunder också och inte bara de där surpupporna. Särskilt när man är ny på ett ställe och råddar en del i början. De flesta har faktiskt överseende och bara man själv försöker skämta och vara glad så går det oftast riktigt bra. Imorgon är jag ändå ledig som tur och ska bara mysa med mina barn hela kvällen. Jag har bara sett Adde på morgonen när jag fört honom till dagis de två senaste dagarna och jag saknar honom och hans funderingar. 

Publicerat av

kaaarins

Karin heter jag, 28 år och bor i Snappertuna i ett gammalt egnahemshus som är ett evigt pågående renoveringsobjekt. Jag jobbar som bokförare och bloggar om min vardag, mycket om småbarnslivet med barnen födda 07/12 och 01/16 och vår lilla ängel 12/14.

7 reaktioner till “Den härliga kundbetjäningen”

  1. Komer ihåg nog så Lidl tiden där kund nog kunderna vara hemska.. i tandvården får man oftast tack som e kiva men nog får man höra emellan i telefon när int de finns tider då när de passar just den 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s