Barns hobbyn

Nu tänker jag inte ens be om ursäkt för långt uppehåll. Det är så här det är just nu, livet är hektiskt och bloggen är långt ner på prioritetslistan. Men jag vill inte ge upp den helt ändå. 

Idag funderar jag på barns hobbyn och hoppas att jag ska få höra era åsikter om det också. När har era barn börjat sin första hobby? Vad är passlig mängd för åldern?

Jag blir lite störd på folk som gnäller att det är så fullt upp med barnens hobbyn. Måste de verkligen ha så många då? Adde har ingen hobby ännu. Han är 5 år och har aldrig heller visat intresse för att börja med något. Jag tycker det räcker bra till med dagis och sen att vara kvällarna hemma. Och då är han ju inte ens alla dagar i dagis utan bara tre/vecka, så undrar hur det känns sen då jag jobbar och han är på dagis heltid. Nu har jag ändå funderat om han kanske skulle prova på en sak. Någon jumppa tänkte jag på men jag var lite sent ute med anmälningar till hösten när jag dessutom var så dåligt insatt i vad det finns. Så tänkte jag att vi kanske skulle höra oss för med brankis för han är ju väldigt intresserad av brandmän och jag vet av erfarenhet att FBK är en super hobby. Men vi ska se lite, jag har inte tagit något beslut ännu. Och det är nog absolut max en hobby ännu för honom. Han hinner nog pröva på allt ännu, det är ingen brådska när man är fem år. 

Publicerat av

kaaarins

Karin heter jag, 28 år och bor i Snappertuna i ett gammalt egnahemshus som är ett evigt pågående renoveringsobjekt. Jag jobbar som bokförare och bloggar om min vardag, mycket om småbarnslivet med barnen födda 07/12 och 01/16 och vår lilla ängel 12/14.

17 reaktioner till “Barns hobbyn”

 1. Jag e så på samma linje enligt hobbystressen! Varför låta barnen köra över livet med miljoner olika juttun sju kvällar i veckan o sen ännu joma om hu de e stressit!!
  Vi har faktisk tänkt att Winston nu på lördag då bollskolan börjar, låta honom testa o se vad han säger om det!
  Annars har han varit med i en perhe liikunta jumppa men nu är han för stor för den gruppen!
  Men känner att en grej kan han få göra i veckan om han vill och trivs!
  Om du är intresserad att låta Adde testa, så är det lördagar kl.10 i Billnäs skolan. 🤗

  1. Precis! Vad är det för bollskola? Jag är ganska allergisk mot bollsporter annars, har hört så mycket negativt om diverse lag och sånt så jag hoppas att det är något som han inte kommer att vilja börja med 😁

   1. Haha jaa 😂 Han har inte ännu alls varit intresserad av sport överlag och jag hoppas i smyg att han inte blir heller av typ fotboll/handboll 😁 Men det där låter ju ändå helt bra.

 2. Jon, som är 4,5 har för två veckor sen börjat med familjefotboll (lördagar) och minitennis (söndagar). Han verkar gilla det och skuttar iväg med stor iver, på familjefotbollen är föräldrarna med men tennisen ser man bara på. Jag har väntat på att han ska bli så stor att han får vara med, vi är alla sportiga i familjen och jag gillar alla liknande idrotter. Jag tycker det är skönt att det är på helgerna så behöver man inte stressa i veckan. Får se hur det blir senare i livet, men jag lovar att jag inte ska bli en som gnäller på allt skjutsas, jag stör mig också massor på sånt.

  1. Familjefotboll låter roligt. Vi är ju inte direkt sportiga i vår familj och Adde är inte heller intresserad av sport egentligen alls ännu. Men kanske han senare nångång vill pröva på nånting. Ganska bra att allt är på veckoslutet, jag kan nog tänka mig att det är rätt så stressigt i veckan att efter jobb och dagis åka iväg. Jag tror nog vi ska pröva på nånting nu snart, också därför att han får träffa andra barn och få kompisar här utanför dagis. Jag tror att det kommer att vara ganska nervöst att vara på det viset ensam nånstans till först.

 3. Moa börja musiklekis då hon va 3, hon höll på med det i två år och älskade det. Nu går hon i akrobatik men vi har alltid haft (hittills) att bara 1 kväll per vecka hobby. Tycker det fort slår över att barnen plötsligt har hobbyn alla kvällar och till sist blir vardagen lidande.

  1. Joo så är det. Särskilt när de börjar skolan så ska de ju orka med läxor och sånt också och inte flänga alla kvällar på nånting. En kväll är bra, det kommer vi nog också att köra med.

   1. Joo där fanns inte riktigt nånting. Ärligt talat så vet jag inte vad han sku vilja göra ens, men vi ska se om han sku komma med i brankis i något skede.

 4. Vi var på mamma-barn jumppa, med olika lekar när Amanda var 4 kanske, men de var typ 6 gånger. Så var hon förra året på jumppa en gång i veckan och ville fortsätta i år med samma jumppa. Tycker gott att en hobby räcker om barnet själv vill. Tycker de e synd när föräldrarnas vilja går före barnets och förstår inte riktigt folk som har ungarna på 3-4 olika hobbyn. De e hälsosamt att ha lite ”tråkigt”. Joo o så har Amanda varit i simskola på våren😊

  1. Precis så som jag tycker, det ska inte behöva vara en massa program hela tiden utan de ska nog ha lite tråkigt ibland också. Någon kiva jumppa sku han bra kunna börja med, måste kolla om jag sku hitta nånting.

 5. Här vi bor går barn till hobbyn från 2 år typ. Julian går till både handboll, fotboll o gymnastik. Han älskar de o räknar dagar till det. Han spelar med 10/11 födda, så det är tidigt de börjar lägga upp enligt nivåt på barnen. Men så får alla oxå nånting ut av det. 3 dagar i veckan är ok så leker han med sina vänner då! Vi känner ju ingen så är bra han vill komma lite ut.
  Men är det något annat program vi har så skippar vi träningarna.

  Majken går till mammabarn gymnastik med vår värdsfamilj, perfekt 🙂

  Adde sku säkert älskat gymnastik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s